NL / EN

Stad en Architectuur promoot architectuur in België door het geven van lezingen, debatten en veel meer. Het doet dit in samenwerking met STUK en Museum M om een breed publiek te kunnen inspireren, waardoor een grote maatschappelijke betrokkenheid gecreëerd wordt.
Meer info kun je ook vinden op de website van stad en architectuur.

AUDITORIUM 17/18 staat in het thema van handelingen: hoe kunnen zij de complexe krachten van het terrein waarbinnen architectuur opereert in evenwicht houden? De reeks wordt een labo, waar de selectie sprekers hun eigen onderzoeksmethode of actie naar voren brengen om onverwachte reacties te ontlokken. Zodoende betreden we een broedplaats waar ontdekkingen en nieuwe mogelijkheden zich ontpoppen.

Auditoriumlezingen


Eva de Klerk en Zef Hemel: Adapt & mobilise

Aan het woord: stedelijk pionier en "bottom-up project booster" Eva de Klerk en planoloog Zef Hemel. Beiden delen een grote fascinatie voor de stad als een soort laboratorium waar onverwachte kansen ontstaan door middel van betrokken ondernemerschap en initiatieven van burgers.


Praktisch:
WANNEER? Donderdag 22/02/2018, van 20:00 tot 21:50
WAAR? Kunstencentrum STUK, Leuven

RAAAF: Re-set

Met RAAAF zet Stad en Architectuur Auditorium weer sterk in. Volgens RAAAF [Rietveld Architecture-Art-Affordances] is elk project een manifest op zich.


Praktisch:
WANNEER? Donderdag 15/02/2018, van 20:00 tot 21:00
WAAR? Kunstencentrum STUK, Leuven

SO-IL (US): Delineate

SO-IL, een Amerikaans bureau uit New York, werd in 2008 opgericht door Florian Idenburg en Jing Liu.


Hun actie is Delineate:
“Today’s increased complexity and entropy requires different spaces, organised around collaboration, co-learning, and synthesis. Insulated disciplinary typologies can be replaced by loose frameworks, compartmentalising to parts while remaining linked to a whole.”
- Florian Idenburg and Jing Liu, Augustus 2016 -

SO-IL ziet in elke structuur een kans om bezinning en betrokkenheid te creëren. Hun werkwijze is een hybride: zowel de geavanceerde digitale tools als maquettebouw en fysieke testmodellen. Deze speelse en experimentele werkwijze schijnt door in hun projecten: helder (maar met architecturale knipoogjes) doch subtiel. De ambiguïteit van hun ontwerp doet de bezoeker even stilstaan bij de multidimensionaliteit die het bezit.

Praktisch:
WANNEER? Donderdag 9/11/2017, van 20:00 tot 21:00
WAAR? Kunstencentrum STUK, Leuven

Lezingen

Leo van Broeck: Duurzame stadsontwikkeling

Op maandag 9 oktober gingen we van start met onze eerste lezing, gegeven door Leo van Broeck.