Het Dijlepark

21 feb. tot 27 feb. 2022

Als je deze stoelen gevonden hebt dan bevind je je nu in het Dijlepark. Dit uiterst idyllisch parkje ligt diep verscholen in het centrum van Leuven. Een geheim plekje dat zelfs vele Leuvenaars nog niet ontdekt hebben. De bijnaam “het Paradijske” doet het park alle eer aan. 

 

Het park wordt omringd door twee armen van de rivier de Dijle en heeft drie ingangen. Aan de ingang aan de Redingenstraat bevindt zich een drinkwaterfontein in de vorm van een eend. Deze eend zou naar men zegt geluk brengen indien men er over wrijft. Of zoals het opschrift zegt: “Men wrijve 3 keer over den rug van het beest, men grijpe den staart met den pink, men lave zich in stilte aan de bron waarna men in diepere gedachten den ultieme wensch voor zichzelve houdt”. Dus waag zo meteen zeker eens je kans, ongeluk zal het in ieder geval niet brengen. 

 

Maar vooraleer je vertrekt vragen we je toch om je eerst even neer te vleien op een van onze stoelen en even te genieten van deze oase van rust in de drukke binnenstad. Kijk naar de kikkers en eenden in de vijver, het bruggetje over het water, het romantische prieeltje en de prachtige,groene omgeving. Is het niet zalig? Blijf gerust nog even zitten en genieten.

 

De afbeelding kan niet weergegeven worden