Dynamisch fundament

Fundament (het; o; meervoud: fundamenten)

[datgene waarop men kan steunen en waarop telkens kan worden verder gebouwd; de essentie van iets]

Het begrip “fundament” klinkt in eerste instantie erg statisch. Het is synoniem voor de kern van een constructie, concept, organisatie. Maar is hierbij dan geen plaats voor verandering en dynamiek? Wij zeggen alvast volmondig: “Ja, tuurlijk wel!”

Ben jij nog niet overtuigd dat fundamenten ook dynamisch kunnen zijn? Of ben je gewoon nieuwsgierig waar wij, Existenz, voor staan? Aanschouw dan onze eerste installatie en je zal zien dat deze twee tegenstrijdige begrippen weldegelijk te verenigen vallen!

De afbeelding kan niet weergegeven worden

De driepikkels vormen enerzijds de fundamenten van deze overkapping: Ze ondersteunen het zeil en houden het omhoog. En toch, deze fundamenten zijn zo gesjord dat ze op één-twee-drie dichtgeklapt kunnen worden en elders, in een nieuwe configuratie, opnieuw opgesteld. Ze geven met andere woorden een zekere vrijheid en dynamiek aan de overkapping zonder dat ze hun essentiële taak, als fundament, uit het oog verliezen.

Anderzijds, staan de driepikkels symbool voor de fundamenten van Existenz zelf! Want ook wij bouwen elk jaar verder aan een verhaal en vertegenwoordigen jaar na jaar dezelfde basisprincipes. En toch, elk jaar start een nieuwe lichting studenten vol goede moed en legt iedere lichting telkens weer zijn eigen accenten. Zo ook zullen wij jullie dit jaar weer proberen te verbazen met onze nieuwe ideeën en concepten, waaronder ook onze architectuurinstallaties. Dus ja! Ook de fundamenten van een vereniging zoals de onze, hebben een zekere dynamiek en flexibiliteit, zonder dat hun essentie verloren gaat.

Benieuwd naar de 5 fundamenten van Existenz? Klik dan gerust door op onderstaande titels!

FUNDAMENT 1: ARCHITECTUUR LAAGDREMPELIG MAKEN FUNDAMENT 2: JOUW MENING TELT, LAAT ZE HOREN! FUNDAMENT 3: ALLE ASPECTEN VAN ARCHITECTUUR ERVAREN FUNDAMENT 4: ONTMOETING GENEREREN DOOR MIDDEL VAN ARCHITECTUUR FUNDAMENT 5: DE GRENZEN VAN ARCHITECTUUR AFTASTEN