Weet jij al wat je later wil doen met je diploma burgerlijk ingenieur-architect? Of je nu iemand bent die aan de start staat van zijn/haar opleiding en nog aan het twijfelen is om deze studie aan te vatten. Of je bent een bachelorstudent die zich tussen de vele deadlines door afvraagt waarom hij of zij het nog allemaal doet en al wegdroomt over zijn/haar toekomst in het werkveld. Of je bent iemand die in juni afstudeert en waarbij die verre toekomst nu ineens wel heel dichtbij komt. Het is een vraag die jou ’s nachts misschien al wakker heeft gehouden. “Wat kán ik later doen met mijn diploma van burgerlijk ingenieur-architect? Welke mogelijkheden zijn er allemaal?”

Unite zocht enkele mensen met het diploma burgerlijk ingenieur-architect die een job uitvoeren waar je bij deze studie misschien niet het eerst aan zou denken. Ze vertellen uitgebreid over de weg die ze hebben gevolgd en geven heel wat tips voor de (toekomstig) student burgerlijk ingenieur-architect. Ontdek wat allemaal kan en laat je inspireren door de brede waaier aan jobmogelijkheden.

Leen Dens

Projectleider bij Beliris

“Als teamcoach is het eveneens belangrijk om een positieve groepsdynamiek te creëren en oog te hebben voor de individuele ontwikkeling van de medewerkers.”

Hanna Van Steenkiste

Schepen van ruimtelijke ordening, patrimonium en mobiliteit in Oud-Heverlee

“Dankzij de opleiding van ingenieur-architect zijn we echt opgeleid om snel plannen te kunnen lezen en de ruimtelijke implicaties in te schatten. We zijn getraind om mogelijkheden te zien, steeds kritisch te zijn en de lat hoog te leggen.”

Jan Van den Bergh

Projectingenieur en bestuurder bij RCR-studiebureau

“Zoek je sterktes en ontdek enkele beroepsmogelijkheden door een vakantiestage te doen. Overweeg om een deel van je stage buiten een architectenbureau te doen om ook de andere aspecten van een bouwproject beter te leren kennen.”

Wim Van den Eynde

Televisiejournalist bij Pano, VRT nieuwsdienst

“Ik voel dat de manier van doorgedreven analyseren die ik tijdens mijn ingenieursstudies heb geleerd me ook als (onderzoeks)-journalist van pas komt.”

Tijmen Bruyndonckx

Productieleider bij M Leuven

“Ik zou als advies vooral geven om niet te beperkt te proberen nadenken over mogelijkheden. Ik denk dat de studie ingenieur-architect heel veel mogelijkheden biedt om veel verschillende richtingen uit te gaan.”

Marie Verlinden

Projectverantwoordelijke bij Divisie Ruimte en Vastgoed en coördinator Fysieke Toegankelijkheid, KULeuven

“Kies je studie vanuit de interesse die je nu hebt. Je diploma is niet het eindpunt, maar het startpunt.”