Inclusiviteit

03/10/2021

Tim Devos | Jan Haerens | Sam Michiels

Het onderwerp van Unité I is ‘inclusiviteit’. Deze term roept bij iedereen wel andere gevoelens op, dit ondervonden we toen we een aantal erasmusstudenten vroegen naar hun definitie van het woord. We onderzoeken dus wat deze term allemaal inhoudt.

Verder is een van onze doelen het gesprek rond ‘architectuur’ aan te wakkeren. Dit doen we aan de hand van bijvoorbeeld interviews, podcasts en je raadt het al, het magazine Unite.

Bovenstaande doelen hebben we in één formaat kunnen gieten: een debat rond inclusiviteit. We zetten drie personen met verschillende achtergrond aan tafel samen met een aantal studenten en hun prangende vragen. Doordat de ene architecten zijn en de andere een ervaringsdeskundige aan de Leuvense adviesraad krijgen we een unieke kijk op de definitie, de uitvoering en de beleving van inclusiviteit.

Hopelijk steken jullie evenveel op van deze opname als onze aanwezigen van elkaar hebben opgestoken. Misschien nemen jullie het wel mee naar jullie volgende trip doorheen de stad, of zelfs in je volgende ontwerp?

De afbeelding kan niet weergegeven worden